fbpx
 

Over mij

 
Kiezen voor uiterlijke verzorging of ouderenzorg? Daar lag voor mij de tweestrijd toen ik op 16-jarige leeftijd moest kiezen voor de rest van mijn carriere. Ik koos voor de uiterlijke verzorging en ging voor de kappersopleiding. Al snel kwam ik erachter dat ik het gewoon niet ‘’in mijn vingers’’ had. Ik vond het leuk om met mensen bezig te zijn maar een natuurtalent? Nee…

Na een tijd besloot ik om te stoppen met deze opleiding en de tijd uit te zingen tot het nieuwe schooljaar. Ik ging vakantiewerk doen in de thuiszorg, als huishoudelijke hulp. Hier werd mijn ambitie voor de zorg van ouderen geprikkeld en ik besloot om me aan te melden voor de opleiding verzorgende IG.
In 2013 behaalde ik mijn diploma, dit ging gepaard met een aantal hobbels op de weg maar het is uiteindelijk gelukt. Ik was vastberaden dat de zorg voor mij bestemd was.

Als introvert, verlegen meisje (want dat was ik toen) had ik het vaker zwaar, dan naar mijn zin, op een afdeling, in een team, met feedback en dergelijke. Ik kreeg dan ook niet altijd de beste beoordelingen en begon aan mijn kunnen te twijfelen.
Totdat ik op een stageplek terecht kwam waar alles compleet anders was. Bewoners en collega’s waren blij met me, mijn opdrachten gingen bijna vanzelf en ik kreeg ontzettend veel plezier in mijn werk.
Ik begon los te komen van de belemmerende overtuigingen die ik in eerdere stages had opgedaan. Ik kreeg weer vertrouwen in mijn eigen kunnen.

Toch merkte ik dat ik vaak moeite had met beleidsvoering op afdelingen. Weinig tijd, veel te doen en niet kunnen werken vanuit mijn idealen. Ik dacht dat zodra ik mijn diploma had, dit anders zou zijn. Ik was immers nog steeds ‘gewoon’ stagiaire. Je kende je plek…

Na het behalen van mijn diploma, had ik een baan op een afdeling. Maar ook hierin merkte ik dat er eigenlijk niets veranderde. Ik werd onzeker, maakte fouten, ging werken met buikpijn en voelde me niet meer prettig. Compleet vervreemd van het beeld dat ik had over zorgverlening.

Ik ontwikkelde het idee om als zzp-er in de zorg te beginnen.
Geen idee hoe, maar ik voelde gewoon dat het anders en beter kon.
Ik hakte de knoop door en startte – vanuit WW – als zzp-er in de zorg.

Natuurlijk komt er veel bij kijken als je een eigen bedrijf (in de zorg) wilt starten. Ik heb me georiënteerd, ingelezen, en voorbereid.
Door het maken van een bedrijfsplan, kon ik mijn ideeën goed uitwerken en beoordelen op haalbaarheid.
Ondernemerschap is een combinatie van kennis en expertise in je vakgebied, ontwikkeling en mindset.

Nu, ruim 4 jaar later, heb ik besloten mijn kennis, ervaringen en leerpunten te bundelen en te combineren met een effectieve methode om andere (startende) zelfstandige zorgprofessionals te trainen in hun reis in het ondernemerschap. Dit doe ik dus op basis van kennis, expertise en mindset. Waarbij persoonlijke en zakelijke groei centraal staat. Ik ben ambitieus, leergierig en straight-forward. Ik denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen en durf de leiding te nemen waar het nodig is. Ik weet waar ik voor sta en wat ik wil uitdragen in de wereld. Ik sta voor kwalitatieve zorg en gun de zorgvrager én de zorgverlener het beste.